Planinar 4

Evo prođe već pola ove godine, a Planinar 4 se tek sada pojavljuje.

No bilo je puno posla na formiranju novog sajta kluba, a bez sajta naš elektronski časopis nije imao gde ni da se pojavi.

Kao što se vidi iz sadržaja ovog broja, pojavili su se novi problemi sa organizacijom akcija, postali smo turistička agencija po nekim tumačenjima, a to povlači puno administriranja i dodatnih poslova. Tako nešto može da priušti prava turistička organizacija koja radi za profit, a ne planinarski klub koji je potpuno neprofitna organizacija, u kojoj svi rade volonterski !

Stoga u ovom broju ima mnogo manje reportaža sa akcija, postajemo sve više literalno poetski časopis. No ipak se nadamo da ovo neće dugo trajati i da će se stara dobra vremena, kada smo slobodno mogli najavljivati akcije i izveštavati sa njih, vratiti.

Ako hoćeš da pogledaš novi broj pritisni ovde

4+
Ovaj unos je objavljen pod Nekategorizovano i označen sa . Zabeležite stalnu vezu.

3 Responses to Planinar 4

 1. Samo vas gledam kaže:

  Ako u celoj Srbiji od 154 planinarske organizacije 153 može da slobodno najavljuje i organizuje svoje aktivnosti i piše sa njih izveštaje a jedna ne onda je verovatno problem u toj jednoj, ili se meni samo tako čini??
  Čak je kod nekih planinarskih organizacija turistički aspekt akcije mnogo izraženiji nego na bilo kojoj akciji koju smo imali prilike pročitati u najavama na sajtu suplaninara…dakle problem se da rešiti, samo treba hteti 😉

  0
  • Pera pešak kaže:

   Potpuno se slažem sa tobom !
   Samo mi jedna stvar nije jasna ?
   Razmišljam, kako to da vi planinari, koji se ne plašite uspona na najviše svetske vrhove, gde se rizikuje i život, imate strah od tako beznačajnih stvari ???

   Ajd u zdravlju bili !

   0
 2. Ivan Sokolović kaže:

  Stvar je mnogo delikatnija nego što se to Vama čini (pretpostavljam da niste članovi PK Spartak, a možda ni nekog planinarskog kluba?!), i u pravu ste, postoji osnovani strah kada nas Turistička inspekcija pokušava “disciplinovati” uz pretnju novčanih kazni za Klub i odgovorno lice. O razlozima pritiska” bi moglo da se priča, u pravu ste, postoje planinarska društva koja su čisto “turistička” pa ih niko ne dira. Da li ste čuli za mito i korupciju? E, pa, mi nismo dovoljno bogati, sitna smo boranija, čak nas se i PSS na neko način odriče, pošto smo zahtevali i tražili njihovu pomoć u razrešenju ovog neprijatnog slučaja koji preti da dezintegriše jedan od najuspešnijih planinarskih klubova u Vojvodini, pa i Srbiji. Umesto pomoći dobili smo kritiku. Sve u svemu, nije sve crno-belo, postoje mnoge nijanse između.

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *